Cream of Tartar
Cream of Tartar este un agent de crestere natural, derivat din acidul tartaric, cu multiple intrebuintari in industria alimentara.
Cream of Tartar este un derivat din acidul tartaric. Se obtine in timpul vinificatiei strugurilor. Este 100% comestibil si are multiple intrebuintari in industria alimentara.
Utilizare "Cream of Tartar ":
Principala utilizarea a Cream of Tartar este ca agent de crestere natural (inlocuieste praful de copt) in prepararea aluatului de pizza, prajituri, paine, etc.
Ajuta la controlarea Ph-ului in timpul fermentarii vinului si la conservarea acestuia.
In bucatarie se adauga la albusul de oua pentru cresterea stabilitatii si volumului (meringue, macarons). Se foloseste si la creme pentru a obtine o textura mai fina, prin impiedicarea cristalizarii zaharului.
Cateodata otetul poate fi inlocuit cu Cream of Tartar.
Gramaj: 50gr
Ingrediente: cream of tartar 100% pentru consum.
Alergeni: nu contine nuci, gluten. Potrivit pentru vegetarieni & vegani, Kosher, Halal, GM free.
Ambalaj resigilabil.
- Greutate neta: 50g