Pastaile de vanilie "Gold Premium" din Uganda fac parte din acceasi varietate de vanilie Planifolia ca si cea cultivata in Madagsacar (Bourbon) si Indonezia. Pastaile de vanilie din Uganda au o aroma cremoasa și extrem de indrazneata, cu o aroma care aminteste de smochine, ciocolata cu lapte si stafide. Aceste pastai au un continut de vanilina mai mare decat media, ceea ce le face perfecte pentru deserturi precum trufele de ciocolata sau inghetata. In Uganda se produc maxim 100 t de vanilie pe an.
Vanilia este cea mai utilizata aroma din lume. Pastaile de vanilie, denumite si batoane de vanilie, sunt folosite in majoritatea prajiturilor si cremelor. Pastaile de Vanilie Bourbon din Madagascar se disting prin gustul lor caracteristic de vanilie si fructe, cu aroma bogata. Batoanele de vanilie Bourbon intregi sunt sanatoase, moi, stralucitoare, cu o culoare uniforma maro inchis, fiind perfecte pentru orice desert.
Pastaile de vanilie au origini diferite: Vanilie Bourbon din Madagascar, Vanilie din Tahiti, Vanilie din Mexic, India, Papua sau Uganda. Pentru aromatizarea deserturilor se pot utiliza atat pastai de vanilie cat si pudra de vanilie, extractul natural de vanilie sau pasta de vanilie.
CUM SE FOLOSESTE: Pastaia de vanilie se taie pe lungime cu varful unui cutit si se curata semintele, care se adauga in compozitie: creme, inghetata, creme brulee, prajituri, glazuri, budinca, etc. Va recomandam o infuzie fierbinte pentru a elibera aromele.
UTILIZARE: cofetarie, patiserie, ciocolaterie
DOZA:
2 pastai de vanilie / L pentru lapte si produse lactate
4 pastai de vanilie / L in ciocolata
2,5 pastai de vanilie / L în creme, inghetata
CARACTERISTICI:
Lungime pastaie: 14-18 cm
Gramaj: aprox. 25 g (aprox. 5-6 pastai)
INGREDIENTE: pastai de Vanilie Pompona Grandiosa. Potrivit pentru vegetarieni, vegani. Nu contine gluten, Kosher, Halal.
VALORI NUTRITIONALE/100G: nu se aplica
DEPOZITARE: departe de lumina, loc uscat si racoros, in ambalaj etans.