Cream of Tartar este un agent de crestere / dospire natural, obtinut in timpul vinificatiei strugurilor. Este 100% comestibil si are multiple intrebuintari in industria alimentara. Inlocuieste drojdia in prepararea pizzei, painii sau deserturilor. Aluatul in care s-a adaugat tartar are textura mai moale si aerata.
Cream of Tartar este un aditiv alimentar esential, derivat din acidul tartaric.
CUM SE FOLOSESTE:
- Principala utilizarea a Cream of Tartar este ca agent de crestere natural (inlocuieste praful de copt, drojdia) in prepararea aluatului de pizza, prajituri, paine, etc.
- Cateodata otetul poate fi inlocuit cu Cream of Tartar.
- In bucatarie se adauga la albusul de oua pentru cresterea stabilitatii si volumului (meringue, macarons).
- Se foloseste si la creme pentru a obtine o textura mai fina, prin impiedicarea cristalizarii zaharului.
- Ajuta la controlarea Ph-ului in timpul fermentarii vinului si la conservarea acestuia.
UTILIZARE: cofetarie
CARACTERISTICI:
Gramaj: 40g
Ambalaj resigilabil
INGREDIENTE: cream of tartar. Potrivit pentru vegetarieni, vegani. Nu contine gluten. Nu contine OMG. Poate contine urme de nuci, lapte, oua, soia, telina, susan si derivatele lor. Nu consumati ca atare.
VALORI NUTRITIONALE/100G: nu se aplica
DEPOZITARE: departe de lumina, loc uscat si racoros, in ambalaj etans.