Isomaltul este un indulcitor natural obtinut din sfecla de zahar, cu un gust natural. Indulcitorul este obtinut sub forma de cristale albe sau granule. Isomaltul fiind un indulcitor pe baza de sucroza (zaharoza) este perfect solubil in apa, are stabilitate termica si absoarbe umiditatea mai greu decat zaharul. Astfel decorurile realizate din isomalt isi mentin transparenta, stralucirea, nu sunt lipicioase si nu se dizolva usor.
Isomaltul este un produs vegetal care este prezent in compozitia trestiei, sfeclei, astfel incat este complet sigur pentru oameni. Este prietenos cu dintii, neprovocand carii si are cu 50% mai putine calorii decat zaharul de masa. Are un impact foarte mic asupra nivelului de zahar din sange si nu stimuleaza eliberarea insulinei.
Din isomalt se pot realiza creatii artistice care imita sticla, diamantele sau pietrele pretioase. Se poate folosi cu mulaje din silicon sau se poate lucra cu el manual. Este necesar sa lucrati cu manusi si cu ustensile metalice din inox.
UTILIZARE: indulcitor natural pentru diabetici, realizarea decoratiunilor artistice pentru torturi .
CUM SE FOLOSESTE: isomaltul granulat se topeste la 180℃. Se poate utiliza ca atare sau se pot adauga coloranti alimentari gel pentru realizarea de decoruri colorate. Se topeste in cuptorul cu microunde sau intr-un vas metalic direct pe foc. Dupa topire, se amesteca usor. Isomaltul topit si neutilizat se poate topi din nou, de maxim 3 ori. Dupa scoaterea din mulaj, pentru a prinde luciu se utilizeaza torta. Pentru a lucra cu izomaltul se recomanda folosirea unor ustensile de inox iar manevrarea se va face cu grija deoarece odata topit este foarte fierbinte.
CARACTERISTICI:
Gramaj: 250g
INGREDIENTE: zahar din sfecla.
VALORI NUTRITIONALE/100G: energie 985KJ / 236KCAL, grasimi 0g din care saturate 0g, carbohidrati 98g din care zahar 0g, proteine 0g, sodiu 10g.
DEPOZITARE: departe de lumina, loc uscat si racoros, in ambalaj etans.