Vanilia Pompona este a treia varietate de vanilie, dupa vanilia Tahitensis si vanilia Bourbon Planifolia. Foarte rar intalnita, este recunoscuta pentru dimensiunea sa extraordinara, fiind denumita si "Vanilia Banana". Intr-adevar pastaile de Vanilie Pompona Grandiosa pot masura si 20 cm.
Profilul senzorial al vaniliei Pompona din Madagascar este dominat de note fructate de rom și stafide.
Vanilia este cea mai utilizata aroma din lume. Pastaile de vanilie, denumite si batoane de vanilie, sunt folosite in majoritatea prajiturilor si cremelor. Pastaile de Vanilie Bourbon din Madagascar se disting prin gustul lor caracteristic de vanilie si fructe, cu aroma bogata. Batoanele de vanilie Bourbon intregi sunt sanatoase, moi, stralucitoare, cu o culoare uniforma maro inchis, fiind perfecte pentru orice desert.
Pastaile de vanilie au origini diferite: Vanilie Bourbon din Madagascar, Vanilie din Tahiti, Vanilie din Mexic, India, Papua sau Uganda. Pentru aromatizarea deserturilor se pot utiliza atat pastai de vanilie cat si pudra de vanilie, extractul natural de vanilie sau pasta de vanilie.
CUM SE FOLOSESTE: Pastaia de vanilie se taie pe lungime cu varful unui cutit si se curata semintele, care se adauga in compozitie: creme, inghetata, creme brulee, prajituri, glazuri, budinca, etc. Va recomandam o infuzie fierbinte pentru a elibera aromele.
UTILIZARE: cofetarie, patiserie, ciocolaterie
DOZA:
2 pastai de vanilie / L pentru lapte si produse lactate
4 pastai de vanilie / L in ciocolata
2,5 pastai de vanilie / L în creme, inghetata
CARACTERISTICI:
Greutate medie/pastaie: 5g
Lungime pastaie: 17-25cm
Set: 2 buc
INGREDIENTE: pastai de Vanilie Pompona Grandiosa. Potrivit pentru vegetarieni, vegani. Nu contine gluten, Kosher, Halal.
VALORI NUTRITIONALE/100G: nu se aplica
DEPOZITARE: departe de lumina, loc uscat si racoros, in ambalaj etans.