Extractul natural de Vanilie Bourbon sub forma de pudra este obtinut prin evaporarea bazei hidroalcoolice.
Acest extract sub forma de pudra are propriile sale caracteristici aromatice, fidel pastailor de vanilie din care a fost extras: Madagascar, Tahiti si India.
Principalul sau avantaj comparativ cu extracte naturale lichide este ca practic nu contine apa. Se amesteca astfel perfect cu preparatele care nu ar trebui sa primeasca umiditate.
Extractul de vanilie pudra este dominat de note fructate, distincte de vanilie
Vanilia din Madagascar este recunoscuta ca cea mai buna vanilie din lume, reprezentand 60% din productia mondiala. Vanilia Bourbon nu are nimic de a face cu bautura cu acelasi nume, ci este denumita dupa insulele Bourbon (Madagascar, Comore, Reunion) din estul Africii.
CUM SE FOLOSESTE: Extractul din pastai de Vanilie Bourbon din Madagascar se regaseste in majoritatea preparatelor culinare: creme, frosting, ciocolata, tarte, biscuiti, etc
UTILIZARE: cofetarie, patiserie, ciocolaterie
DOZA: 1,2% la kg de compozitie (inghetata, produse de cofetarie-patiserie, lactate, etc).
CARACTERISTICI:
Gramaj: 40g
INGREDIENTE: concentrat de vanilie Bourbon Madagascar, seminte de vanilie, dextroza. Potrivit pentru vegetarieni, vegani. Nu contine gluten, Kosher, Halal.
DEPOZITARE: departe de lumina, loc uscat si racoros, in ambalaj etans.