Boabele de Tonka sunt renumite pentru gustul lor de migdale dulci. Tonka are aroma persistenta, cu note de vanilie si caramel evidente. Aroma boabelor de Tonka este dulceaga, foarte puternica si complexa.
Boabele de Tonka sunt foarte apreciate in cream brulee, prajituri, fiind folosite in deserturile preparate cu mere coapte sau caramelizate, creme, sufleuri, inghetata de vanilie si in special ciocolata. Boabele de Tonka contin 1-3% cumarina. Cumarina este o substanta parfumata, extrasa din boabele de tonka (fructe de coumaru).
CUM SE FOLOSESTE: In general, boabele de tonka se rad fin, pulberea adaugandu-se in preparate in ultimul moment pentru a obtine un gust mai intens. Uneori se folosesc si boabele intregi, dar se scot inainte de a servi preparatul.
UTILIZARE: cofetarie, ciocolaterie, patiserie
INGREDIENTE: boabe de tonka Dipterix odorata L (1-3% cumarina). Potrivit pentru vegetarieni, vegani. Nu contine gluten, Kosher, Halal.
VALORI NUTRITIONALE/100G: nu se aplica
DEPOZITARE: departe de lumina, loc uscat si racoros, in ambalaj etans.